Nieuws

Prinsbekendmaking 2015/2016

Vrijdag 13 november was het dan eindelijk zover de Prins bekendmaking van de Blockeniers. Voorafgaande  trad het oude decorum af. Toen nog Prins G, adjudant Carlos en hun charmante hofdames Sanne en Esmee, werden toegesproken door de Vorst van de Blockeniers. Die bedankte het aftredende decorum voor hun geweldige inzet en voor de impuls dien ze aan carnaval 2015 hebben gegeven. Trots kijken de Blockeniers terug op dit geweldige decorum, die na dat ze afgetreden waren gewoon weer door het leven gaan als Gert Jan Dekker, Ed de Jong, Sanne Letshert en Esmee Drost.

De spectaculaire prinsbekendmaking kon van start gaan, het thema was ‘de dames van plezier’. In het decor wat je op de wallen terug zou kunnen vinden stonden twee dames van lichte zeden, fantastisch neergezet door Marieke Nijholt en Denise Koorn. Prachtig om te improviseren in de act en daar maakte deze dames dan ook ruimschoots gebruik van. Verschillende klanten werden besproken zoals Prins Maskerado van het Masker en Kees Bakker van de Leste Stuiver. Maar er kwamen ook klanten vanuit de zaal, zoals een zwerver, waar de twee dames geen zin in hadden. Achter de vermomming bleek Max te zitten nieuw lid van de raad 11. Vervolgens kwamen de ‘boertjes’ naar de hoertjes op bezoek dit bleken de nieuwe hofdames te zijn Cindy Jong en Zowy Verboom. Een in een rolstoel schuddende Opa met nog steeds zijn behoefte bleek niemand minder dan Adjudant  G te zijn (Gert Jan Dekker). Maar wie was de verpleegster die hem begeleide? Het bleek Sjoerd Borst te zijn die Prins zou worden. De zaal werd even op het verkeerde been gezet, want Sjoerd werd een nieuw raadslid. Maar wie was dan de Prins die bleek achter de ramen bij de dames zijn kunsten te vertonen. Prins der Blockeniers werd uiteindelijk Ed de Jong met zijn prinsennaam Prins Carlos.

Het werd een gezellige avond, met als klapstuk de presentatie van de eerste Blockeniers carnavalshit, geschreven door Barry Jonker met muziek van Jeroen Woelders.

 

De Blockeniers is super trots op het nieuwe decorum, Prins Carlos, Adjudant G en hun charmante hofdames Cindy en Zowy en natuurlijk de Raad van 11. Op naar een mooi carnaval 2016!