Nieuws

update: Battle of Blokker: Oosterblokker versus Westerblokker

The Battle of Blokker, Oosterblokker versus Westerblokker

Nog maar een paar weekje en dan zal de battle tussen Ooster- en Westerblokker losbarsten. De spanning stijgt, want wie zal dit jaar als winnaar uit de bus komen? De voorbereidingen zijn in volle gang en we kunnen melden dat de vragen niet mis zijn zelfs pittig. De locatie waar de strijdende partijen elkaar op 24 september zullen treffen is café Het Gouden Hoofd. De organisatie, carnavalsvereniging de Blockeniers en de O.P.A.S, zijn er klaar voor om er een mooie avond van te maken!

Voor de captain van team Oosterblokker werd de spanning toch te hoog. Hij was bang dat zijn kennis over Oosterblokker niet toereikend was, omdat hij immers al een aantal jaren in Zwaag woont. Maar de deelnemers staan te dringen voor een plekje in een team, zo kwam als beste na uitgebreide screening Erwin Lakeman uit de bus. Een Oosterblokker der in hart en nieren. Een rots in de branding een laveerder iemand die van gezelligheid houdt. Maar zeker niet onbelangrijk zijn kennis over Oosterblokker is groot. Hij heeft zijn oren meestal goed open staan, kortom een echte captain die in staat zal zijn om team Oosterblokker naar een hoger niveau te brengen

Team Oosterblokker bestaat uit; Erwin Lakeman (teamcaptain),Mirjam Korse, Ella Kieftenburg, Monique Bakker, Derek Pronk, Jorrit Wagenaar.

Team Westerblokker bestaat uit; Piet Koelemeier (teamcaptain), Nienke Dijksma, Meinte Boersma, Annemiek Jong, Mathijs de Haan, Ger Willy Steen.

De vragen bestaan uit verschillende categorieën zoals: algemene kennis, muziek en het raden van Blokkerse gezichten. Bij het beantwoorden van die vragen, mag de achterban van het betreffende team uiteraard geraadpleegd worden. Daarnaast komt het spektakel van de ‘mysterie guest’ natuurlijk ook weer aan bod. De algemene vragen en de vragen die meer op inschatten neerkomen, zullen zonder meer over Ooster- of Westerblokker gaan. De presentatie is weer in handen van Barry Jonker die dit spektakel weer aan elkaar zal praten en de vragen gaat stellen. De techniek is deze avond in handen van Erik Botman.

Voor degene die niet helemaal weten wat de battle inhoudt, volgt hier een korte uitleg: zoals gezegd strijden Ooster- en Westerblokker om de winst. Beide teams krijgen diverse vragen voorgelegd. Denk qua opzet aan programma’s als: Jongens tegen de meisjes of Ik hou van Holland, maar dan de Blokkerse versie.

Om van de battle weer een weergaloos succes te maken, nodigen de strijdende partijen u uit om ze hartstochtelijk te komen aanmoedigen, maar bovenal om bij te dragen aan een zeer gezellige avond.

Muzikaal wordt deze avond ondersteund door Party Top die garant staat voor een leuke avond uit.

 

Tot zaterdag 24 september, zaal open om 20.00 uur!