Nieuws

De battle 2016 is gestreden!

Spanning en sensatie bij de Battle of Blokker

Wat een spanning was er  bij de vijfde editie van de Battle of Blokker die georganiseerd werd door carnavalsvereniging de Blockeniers en de O.P.A.S. Nadat de teamleden waren voorgesteld en de captains Erwin Lakeman (Oosterblokker) en Jack Sijm (Westerblokker) de teams nog even bemoedigend toespraken, kon de strijd losbarsten.

De battle begon met wat muziekvragen gevolgd door algemene vragen zoals: in welke klasse speelt Blokkers 1 of wat zijn de namen van de zorgboerderij in Oosterblokker en de nieuw te bouwen in Westerblokker. Maar ook: hoe wordt de bus genoemd die jongeren vervoert naar hardcorefestivals (De Party Buzz natuurlijk).

De battle werd voortgezet met ‘raad de straat’ met een foto waarop een woonhuis te zien was. De vraag was dan: in welke straat staat dat huis? Vervolgens kwam er een ronde gezichten raden van bekende Blokkerders. De strijd werd gaandeweg al heftiger en dat bleek bijvoorbeeld uit dat battle-leider en presentator Barry Jonker af en toe alle zeilen moest bijzetten om de strijdende partijen tot rust te manen.

In de pauze konden de teamcaptains hun team nog meer motiveren en zo begon iedereen uiterst gebrand aan de tweede en tevens beslissende ronde. De ronde startte met de mystery guest die weer voortreffelijk geschminkt was door Blokkers eigen grimeuse Loes Beemster. Een heuse heks compleet met bezem zat op het podium. Het was best lastig en er werd verschillende keren geraden, maar dat waren niet de juiste antwoorden. Uiteindelijk wist team West dat het Dave Lakeman moest zijn en zo gingen zij ervandoor met de punten.

De krachtmeting ging verder en zo kwamen de ‘biedvragen’ aan de beurt zoals: wat zijn de leeftijden van de familie Kluft of van Engen bij elkaar? Hier kon je hoger of lager bieden. Maar ook: hoelang bestaat toneelvereniging Michaël. Bij het juiste antwoord mocht er aan het rad worden gedraaid. Hilarisch, want met de punten van het rad kon de stand compleet op zijn kop gezet worden. Met het rad kon je tussen de 1 en 50 punten verdienen.

Uiteindelijk kon team Oosterblokker tot winnaar worden uitgeroepen. De blijdschap was enorm en wat een ontlading! En wat een teleurstelling bij team Westerblokker, dat De Battle nu één keer minder heeft gewonnen dan Oosterblokker. Er werd nog lang nagepraat met de in groten getale opgekomen toeschouwers die de teams de hele avond hartstochtelijk hadden aangemoedigd.

De organisatie dankt iedereen die op wat voor manier dan ook heeft bijgedragen aan het succes van de 5e Battle of Blokker! Noteer alvast Battle of Blokker is in 2017 op zaterdag  7 oktober in de Harmonie.