Nieuws

Prinses voor het rijk de Blockeniers

Op vrijdag 11 november heeft de Blockeniers zijn nieuwe decorum bekend gemaakt. Bij binnenkomst voelde je de vrijheid al in de Harmonie. Je waande je in hoger sferen door de wierook die je tegemoet kwam. Dit had alles te maken met de act die later op de avond werd opgevoerd. Het thema was dan ook Flower Power.

Voordat de act van start ging werden twee personen in het zonnetje gezet te weten Harrie Kuiper die jarenlang bestuurslid is geweest. Harrie heeft veel voor de Blockeniers betekend en doet dat nog steeds maar dan meer op de achtergrond. Ook werd van jeugdbestuurslid Mariëlle Bleeker afscheid genomen. Mariëlle heeft zich jarenlang ingezet voor het jeugdcarnaval van de Blockeniers. Dit heeft ze op meer dan voortreffelijke wijze gedaan.  En van het oude decorum werd afscheid genomen, Prins Carlos, is gewoon weer Ed de Jong, Adjudant G is weer gewoon Gertjan Dekker en de hofdames Zow en Cindy, weer gewoon Zowy Verboom en Cindy Jong. Dit decorum werd bedankt voor het mooie afgelopen carnavalsjaar.

Eindelijk was het moment daar de act ging van start. Er werden fragmenten uit de musical Hair naar voren gebracht. De hippies op het podium waren allemaal in hogere sferen gekomen, alhoewel een persoon niet in het paaltje paste in zijn keurige gedretste pak. De muziek werd dan ook stil gelegd om te kijken wie die persoon was, het bleek Jan van de Kroon, een van de nieuwe raad van elf leden. Het tweede nieuwe raad van elf lid is Stefan Zwier. Het nummer Aquarius werd nogmaals ingezet, de sfeer zat er al goed in. Na veel Peace gebaren werden de twee nieuwe hofdames ontmaskerd het bleken Jessy Vlaar en Lynn Takken te zijn.

Het nummer Hair werd ingezet de weelderig haardossen werden goed gebruikt door de cast. Er werd helemaal los gegaan op dit nummer. Toen de muziek stopte bleef een hippie vrolijk door dansen hij zat nog helemaal in zijn flow. Toen hij hieruit gehaald werd door de Vorst van de Blockeniers bleek het een adjudante te zijn Antoinette Koeman, die met carnaval Adjudant-e ,zal gaan heten. Natuurlijk al zeer verassend een adjudante.

Het laatste nummer was Let the Sun shine in, iedereen ging lekker los op dit nummer, al stond er ineens wel een hele bijzondere hippie tussen. Wat in America niet lukte kregen ze bij de Blockeniers wel voor elkaar, precies 11-11 elf over 11 stond daar de nieuwe prins van de Blockeniers. Als nieuwe prins werd gepresenteerd Loes Sijm de eerst vrouwelijke prinses van de Blockeniers. Zij zal als Prins-S voor gaan in dit nieuwe carnavalsjaar. Uniek voor de Blockeniers een heel vrouwelijk decorum.

Al met al was het een gezellige en vredige avond in de Harmonie. Waar veel mensen weer mooie herinneringen kregen aan de flower, power tijd.