Nieuws

Prins der Blockeniers 2017/2018

Beste ingezetene van het rijk der Blockeniers vrijdag 17 november was het dan zover en presenteerde de Blockeniers zijn nieuwe prins, stads prins van groot Hoorn. Daarbij waren natuurlijk ook aanwezig de buurt verenigingen, Het Masker, Ospylac en de Leste Stuiver. Voordat aan de act kon worden begonnen, werd eerst afscheid genomen van het decorum van vorig jaar. Prins-Es, Adjudant-E en de gezellige hofdames Lynn en Jessy. Uitgebreid werden ze bedankt door de Vorst van de Blockeniers voor het geweldig carnavalsjaar. Wat hebben wij van elkaar genoten memoreerde hij. Het eerste vrouwelijk decorum van de Blockeniers bleek een gouden greep. Na deze mooie woorden was het dan echt gedaan voor deze vier en werden ze gewoon weer Loes Sijm, Antoinette Koeman, Jessy Vlaar en Lynn Takken. De voorzitter van de O.P.A’s sprak ook nog enkel mooie woorden tot dit afgetreden decorum en Loes en Antoinette mochten lid worden bij deze elitaire club.

De spanning begon behoorlijk te stijgen wie zou het nieuwe decorum worden? Na veel voorbereidingen werden er twee acts op de planken neer gezet. Niemand minder dan Whitney Housten stond daar in de Harmonie voortreffelijk gedaan door Marieke Nijholt. Helaas liep dit optreden niet zo goed af want ondanks haar bodycards werd ze vanuit het publiek neergeschoten. De schutter bleek later een nieuw raad van 11 lid te zijn, de Blockeniers mochten Richard Pelt verwelkomen als nieuw lid van de raad van 11!

De Vorst van de Blockeniers vertelde dat de prins en adjudant in spe van goede huizen moesten komen en dat daar een gedegen test voor gedaan moest worden. Het podium liep vol met voorop een heuse trainer en vier personen die in training gingen voor een marathon. Dit geïnspireerd door musical de Marathon. Diverse oefeningen moesten worden gedaan waar de heren niet echt zin in hadden. Maar goed wat moet, dat moet hier liepen wel een paar gasten vermomd bij. Na deze schitterende act, neergezet door de raad van elf en oud hofdames was daar de ontmaskering. Eerst werden de twee bodycards ontmaskerd, dit bleken Louise Zwaal en Lindsey Koeman te zijn de nieuwe hofdames. Daarna werd een van de marathonlopers ontmaskerd en bleek Ronald Zwaal te zijn. Nu nog een adjudant en logischer wijs werd dit natuurlijk de zoon en broer Remco Zwaal. Wat een schitterend decorum werd hier gepresenteerd de Blockeniers waren zichtbaar in hun nopjes.

Bij het officiële gedeelte wat volgde werd eerst raadslid Richard Pelt geïnstalleerd. Daarna de hofdames Louise en Lindsey hun versierselen werden opgehangen door oud hofdames Lynn en Jessy. Het grote moment was aangebroken de adjudant voor het nieuwe carnavalsjaar werd geïnstalleerd en werd gevraagd naar zijn adjudanten naam tijdens dit carnaval, deze werd Adjudant Filius. Het grote moment was daar en de nieuwe prins van de Blockeniers werd geïnstalleerd. Stadsprins van groot Hoorn, regerend over Blokker van Oost naar West. Nadat zijn cape en steek waren omgedaan kreeg hij de officiële ketting van de Blockeniers en natuurlijk de scepter. Maar niet voordat hij zijn prinsennaam bekend had gemaakt en deze werd Prins Patrem. Samen met de naam van de Adjudant betekent dit vader en zoon. De dames werden in de bloemetjes gezet waaronder natuurlijk prinses Ellie de vrouw van de prins.

Hierna werd de voorzitter van Ospylac naar voren gehaald om de stadsketting om te komen hangen en natuurlijk sprak de voorzitter van de O.P.A’s van de Blockniers enkele mooie woorden.

Het feest kon losbarsten en dat deed het ook het bleef nog lang heel gezellig dit nadat het nieuwe decorum uitgebreid kon werden gefeliciteerd. De Blockeniers is bijna klaar voor carnaval 2017/2018 maar mist alleen nog de jeugd prins en adjudant deze worden gepresenteerd op 21 januari.